RoelKlaassenPraktijk-35
RoelKlaassenPraktijk-18
RoelKlaassenPraktijk-20

Klaassen & Co

Coachingen en Trainingen vinden plaats via Klaassen & Co. Voor aanvullende informatie over deze diensten gericht op Persoonlijke en Professionele Groei en op basis van onze ervaringen binnen de geestelijke gezondheidszorg (Haptotherapeut) en het bedrijfsleven (Registeraccountant), verwijs ik dan ook graag door naar de website van Klaassen & Co. 

Klik hier voor meer informatie:

Website Klaassen & Co

Presteren en Combineren 

Steeds meer goed opgeleide mensen met verantwoordelijke banen dreigen vast te lopen. Voortdurend zijn we bezig met onze dagelijkse beslommeringen. We moeten presteren, moeten carrière maken, moeten gezin en werk combineren en daarnaast ook nog tijd overhouden voor familie, vrienden en hobby's. Door alle eisen die we ons zelf opleggen en die ons door onze omgeving worden opgelegd, hebben we nauwelijks tijd voor bewustwording. Bewustwording van o.a.:

  • Hoe ga ik met druk om en wat doet druk met mij?
  • Hoe eerlijk ben ik naar mijzelf en hoe eerlijk ben ik naar mijn omgeving?
  • Ben ik duidelijk naar mijzelf en ben ik duidelijk naar die ander.
  • Wat is waar en wat is de waarheid?
  • Etc. etc.

Teveel mensen raken letterlijk verkrampt door de als maar toenemende druk. We raken steeds meer "gezonde" lichamelijke mogelijkheden kwijt door het uitsluitend willen voeden van onze hersenen en portemonnee. Alle verkrampingen en beperkingen kunnen uiteindelijk leiden tot ziek zijn of worden. Steeds meer mensen trekken zich terug in hun "rationele" schulp, verliezen zichzelf en worden ziek in de meest letterlijke zin van het woord. Dit uit zich meestal in "burnout" gerelateerde klachten of slechter functioneren in werk en/of privé. 

(High) Potentials

Topmanagers zoeken vooral een praatpaal, zijn vaak eenzaam en willen graag feedback hebben. Ook is er een groep die conflictsituaties en confrontaties ontwijken. En dan is er nog een groep die expliciet aan hun eigen ontwikkeling willen werken, de ‘high potentials' die razendsnel carrière maken, maar ondertussen ook evenwichtige mensen moeten worden.

Managers moeten een klimaat scheppen waarin, medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen. Hierdoor bouwen deze medewerkers vertrouwen in zichzelf op, kunnen hun gevoel laten spreken en initiatieven nemen. Leer te luisteren met al je aandacht. Durf je kwetsbaarheid te tonen. Spreek gevoelens van ongenoegen en irritatie uit waardoor de situatie helder wordt. Duidelijkheid scheppen, eerlijkheid, openheid, echtheid en eigenheid als norm stellen. Samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Sta over en weer open voor kritiek, sla kritische geluiden (lees: feedback, letterlijk vertaald terug ‘voeden'!) niet in de wind maar doe er je voordeel mee. Leidt en laat je leiden, ondersteun en laat je ondersteunen, coach en laat je coachen, confronteer en laat je confronteren. Iedereen creëert zijn/haar eigen werkelijkheid en door elkaar op zo'n manier scherp te houden ontstaat er een enorme energie, die van binnenuit komt en die naar buiten uitstraalt. Om die uitstraling draait het grotendeels. Uit een recentelijk onderzoek van Harvard University bleek dat inhoud slechts 10% behelst, ratio/verbaal 9% en ruim 80% is alleen uitstraling wat verkoopt! Dus hoelang blijf je je nog eenzijdig richten op kennis vergaren. Werk aan eigenheid en uitstraling.

Burnout is een van de meest voorkomende gevallen van ziek zijn bij jonge managers tussen de 30 en 40 jaar. De druk die het werk met zich brengt, de verantwoordelijkheid, het opbouwen van een gezin, (net getrouwd, kinderen), sociaal leven onderhouden, huis, nog groter huis, geld, nog meer geld willen verdienen en noem maar op.

Valt dit allemaal nog te managen? De weegschaal energie erin stoppen en aan de andere kant er energie van krijgen raakt volledig uit balans. Vaak gedreven door geld, macht en of status gaat de 'jonge manager' onverwoed verder. Maar gunt hij zichzelf ook de tijd om te genieten van wat hij doet en vooral LAAT.

In onze huidige maatschappij waar de jonge manager, hoog afgestudeerd, vaak boven aan de ladder mag beginnen, is de kans op vallen (c.q. 'ziek' worden) groot. Door goede coaching en begeleiding voorkom je "ziek" worden en geeft je inzicht op de creatie van je eigen werkelijkheid. Zeker voor "burnout" geldt beter voorkomen dan genezen.

Een coachingstraject start met een intakegesprek, waarin vraagstelling en doelstelling zo helder mogelijk worden gemaakt. Op basis hiervan worden coachingsafspraken gemaakt. Coaching kan zowel in de Middenbeemster als op locatie plaatsvinden.